Lekkere zanddeegkoekjes met vanillesmaak in de vorm van de Brandaris of van het eiland.
Laat je verrassen en kies voor Waddenbrood of suikerbrood met cranberries. Verkocht door diverse bakkers over het eiland, heerlijk vers voor bij het ontbijt of tussendoor.
Een typisch Terschellinger plaatkoek is pondkoek. De smaak van deze koek heeft iets weg van speculaas en taaitaai. Elke bakker heeft zijn eigen geheime recept. Het gebruikte kruidenmengsel is niet bekend. Er zijn twee soorten pondkoek. De ‘gewone’ plaatkoek in een lichte of donkere vorm. Deze is lekker voor bij de koffie en thee en om gewoon tussendoor te nemen. De feestelijk opgespoten pondkoek wordt gemaakt met een spijslaag ertussen. Op de bovenkant zit een laagje glazuur met slagroom of botercrème. Het is vaak gedecoreerd met chocolaatjes, suikersnoepjes of andere feestelijke snippers.
Potsjekoek of potjekoek is een kruidcake in de vorm van een tulband. De koek is in drie verschillende varianten beschikbaar. Neutraal, met gember of met cranberries.
Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief