Scheerman IJs en Banket komt voort uit de (voorheen) brood en banketbakkerij in de Torenstraat. In 1972 vestigde de familie Scheerman zich hier om op natuurlijke wijze de traditionele eilander bakkersproducten voort te zetten. De potjekoek en pondkoek recepten stammen al van voor 1900. Nog iedere dag genieten mensen van deze producten en worden meer smaken gebruikt en herontdekt. De smaak van bijvoorbeeld de eilander koe wordt in het ambachtelijke schepijs weergegeven. Vol en romig, met toevoeging van eerlijke en ook eilander producten. Hiervoor hebben zij het predicaat ‘eilandgoud ‘ verkregen. De cranberry maar ook duindoorn en de eilander pondkoek smaken heerlijk in de volle eilander melk. De productie van ijs gebeurd niet alleen eerlijker, maar ook duurzaam omdat de melk niet tussendoor tot poeder verwerkt is maar vanuit de boer zijn tank in het ijsproces gepasteuriseerd wordt. Vele kilo’s vruchten worden verwerkt in melkvrij sorbetijs van het eilander duinwater! Prachtige sorbets worden er voor u samengesteld. Eilander smaken worden tevens weergegeven in de huisgemaakte bonbons. Sinds kort is er een lijn van 15 smaken uit diverse streken van het eiland. Een stukje achtergrondinformatie wordt bijgeleverd in een leuk boekje, welke de sfeer van het eiland verbreed en de keuze verklaart. De bonbons worden vervaardigd van hoge kwaliteit cacao. Het gebak van Scheerman is een ware traktatie op feestjes en partijen. Vele bruidstaarten en verjaardagstaarten zijn door zijn handen gegaan. De kunst is te begrijpen hoe jij als feestvarken jouw taart wil laten smaken en er vooral ook uit wil laten zien. er is zelfs een bruidstaart in de vorm en verhouding van de Brandaris! ‘At your service' is de levensspreuk van deze bakker. En op z’n Terschellings zeggen ze: ‘Scheerman makket wat smakket’.
Wil je persoonlijke tips voor je vakantie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief